друкувати


І.Кириленко: Відставка уряду Юлії Тимошенко може відбутися в середу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-02 02:47:20
Лідер фракції БЮТ Іван Кириленко прогнозує, що відставка уряду Юлії Тимошенко може відбутися в середу, 3 березня. Про це він заявив на брифінгу в парламенті.

За словами Кириленка, про майбутню відставку Тимошенко свідчить той факт, що у вівторок представники чотирьох фракцій проголосували за припинення діяльності коаліції БЮТ, "Нашої України - Народної самооборони" та Блоку Литвина.

"Голосів на завтрашній день за відставку уряду не було, але сьогоднішнє голосування на погоджувальній раді – це сигнал на завтрашній день", - наголосив Кириленко і припустив, що в середу за відставку уряду так само голосуватимуть представники чотирьох фракцій.

Нагадаємо, голосування з питання відставки уряду Юлії Тимошенко призначене на 3 березня, але досі невідомо, чи вистачить голосів для того, щоб звільнити чинний уряд.

Партія регіонів запевнила, що вже набрала достатню для результативного голосування кількість депутатських голосів - 231. В той же час, спікер Володимир Литвин раніше заявляв, що ймовірність відставки уряду - 50 на 50.

За наявними даними, за відставку Тимошенко виступатимуть, окрім регіоналів, частина фракції НУ-НС, Блок Литвина і, можливо, комуністи.

Сама Тимошенко вимагала розглянути питання про недовіру уряду раніше - 2 березня, але Рада не стала цього робити.

Джерело: ТСН
Обговорити на форумі