друкувати


Лікуйтеся, гуцулики

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-01 02:42:08
Медики прикарпатського Косова нарешті дочекалися відновлення дитячого відділення районної лікарні. Із 1983 року (!!!) тут не проводилося жодних ремонтів. Приміщення будь-коли могло перетворитися на руїну.

Наразі реконструйовано другий поверх для дітей раннього віку на 20 ліжко-місць. Тут замінили вікна, обдерли до цегли штукатурку, старі панелі та облізлу підлогу замінили на нову плитку. На час ремонту частину маленьких пацієнтів перевели до Яблунівської лікарні, а частину – на інші поверхи. «У відділенні є три капітально відремонтовано палати, – говорить головний лікар Косівської ЦРЛ Іван Фазан. – У них зможуть перебувати по два пацієнти. У інших шести палатах окремо лікуватимуть кожного хворого. Є і одна покращена палата відремонтована за кошти місцевого підприємця. Маємо і спеціальну кухню для матерів, які перебувають з нашими маленькими хворими».

Понад півмільйона гривень на ремонт дитячого відділення виділено з обласного і районного бюджетів. Більше 30 тисяч на придбання будівельних матеріалів місцеві медики. Роботи тривали протягом року. За словами голови Косівської РДА Ярослава Шинкарука, усе робилося в борг. Будівельникам заплатили тільки наприкінці 2009 року.

На урочисте відкриття завітали чимало гостей з подарунками. В основному дарували медичну техніку. На черзі ремонт третього поверху для дітей старшого віку на 20 ліжко місць та розширення відділення терапії.

Автор: Галина ПЛУГАТОР
Обговорити на форумі