друкувати


Проект NASA - надувні орбітальні станції

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-26 03:52:44
Попри те, що Білий дім вирішив відмовитися від місячної програми, Американське космічне агентство має намір зайнятися роботою над іншими інноваційними проектами.

Це і автономні безпілотні космічні кораблі, і розробка автоматичної орбітальної заправної станції, і відновлення Інституту перспективних ідей (NASA Institute for Advanced Concepts - NIAC), що займається такими проектами, як космічний ліфт, двигун на антиматерії, скафандр, що одержує енергію від рухів космонавта, і багато чого іншого, повідомляє Новости технологий.

Фінансування цих та інших унікальних ідей закладено в бюджет 2011 року, про що свідчить 517-сторінковий звіт, NASA виставлений на загальний огляд.

Серед усіх цих проектів однієї з найбільш пріоритетних завдань НАСА є надувні модулі космічних станцій. У першу чергу це пов'язано з однією їх важливою особливістю - вони дуже дешеві у виробництві і прості в установці та розгортання. Ці модулі, при меншій вартості, можуть мати більші габарити і об'єм, ніж модулі, які використовуються в даний час. При цьому, вони можуть забезпечити високий рівень захисту від несприятливих космічних факторів. Деякі компанії за замовленням НАСА вже почали роботи над цією технологією, перші випробування надувних модулів будуть проведені на міжнародній космічній станції (МКС).

Обговорити на форумі