друкувати


Число інтернет-користувачів у Китаї сягнуло близько 385 млн осіб

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-26 03:11:47
Китай зміцнює лідируючі позиції у світі на ринку телекомунікацій. Число інтернет-користувачів у Китаї сягнуло близько 385 млн осіб. У Піднебесній уже повним ходом розвиваються технології CDMA, ліцензування послуг 3G-зв'язку завершується, а китайський ринок мобільного зв'язку за минулий рік розширився на 15%. Такі дані ІТ-ІМК повідомила прес-служба Internet World Stats.

Передові телекомунікації у Китаї розвиваються пришвидшеними темпами. Межі ринку розширюються, а аналітики видання China Telecommunications зазначають, що цього року китайський телеком перебуває на порозі нового етапу підвищення у світовому рейтингу. Адже серед нинішніх підсумків учасники цього ринку можуть зазначити і завершення ліцензування послуг 3G-зв'язку, і розширення сектора мобільного зв'язку на 15%, і поширення участі китайських операторів у міжнародних проектах.

"В оцінці китайського телеком-ринку слід брати до уваги такий фактор як державний нормативний режим", - зазначають аналітики СТ. - Адже в Китаї політичні й комерційні міркування переплетені між собою дуже тісно. Учасники ринку розпочали спроби реформувати цей режим з метою розподілу адміністративних і корпоративних функцій, розпаду монополії і створення конкуренції.

Джерело: ІМК
Обговорити на форумі