друкувати


БЮТ переконаний, що формування нової коаліції не відбудеться

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-26 12:43:39
У БЮТ вважають цілком імовірним варіант проведення дострокових виборів до Верховної ради. Про це 26 лютого заявив заступник лідера парламентської фракції БЮТ Сергій Соболєв.

За його словами, дуже великою є ймовірність, що після відставки уряду Юлії Тимошенко протягом 30-ти днів не відбудеться формування коаліції і призначення нового уряду, що дасть право президенту оголосити дострокові парламентські вибори.

"Я думаю, що це один зі сценаріїв, який розроблявся Януковичем та його командою", - сказав депутат.

За словами Соболєва, саме цим і пояснюється скасування постанови ВР щодо проведення 30 травня виборів до місцевих органів влади.

"Тому я думаю, що це гра, яка полягає у тому, що якщо не вдасться додавити коаліцію, призначити хоча б технічного прем’єра, тоді через 30 днів оголошуються дострокові вибори і тоді дата 30 травня є досить ймовірною. Я думаю, що такий сценарій не виключається командою Януковича, і тому й нами він розглядається як досить імовірний", - сказав Соболєв.

Нагадаємо, Партія регіонів зареєструвала у Верховній раді доопрацьований проект постанови про відставку уряду Юлії Тимошенко. Постанову планують розглянути в Раді наступного тижня.

Водночас фракція Партії регіонів у Верховній раді запропонувала створити нову парламентську більшість фракціям НУ-НС, Компартії та Блоку Литвина. Проект коаліційної угоди було направлено на ознайомлення усім фракціям, окрім БЮТ.

Джерело: ТСН
Обговорити на форумі