друкувати


Варіант коаліції Симоненка: Партії регіонів, КПУ і Блок Литвина

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-26 12:37:32
Голова Комуністичної партії Петро Симоненко виступає за створення парламентської коаліції, до якої увійдуть фракція Партії регіонів, КПУ і Блоку Литвина, а також позафракційні депутати.

"Комуністи пропонують свій варіант. Це коаліція, що складається з Партії регіонів, Комуністичної партії, Блоку Литвина і позафракційних депутатів", - сказав лідер КПУ.

При цьому Симоненко наголосив, що Конституція не дає чіткої відповіді на питання, чи можуть позафракційні депутати входити до складу коаліції, зазначивши, що вони повинні мати право повною мірою брати участь у формуванні коаліції і Кабінету міністрів.

"Інакше виходить, що у нас будуть народні депутати різних сортів, що мають різні права. Це ж абсурд", - підкреслив він.

Також Симоненко вкотре відкинув можливість входження КПУ в коаліцію за участю фракцій Блоку Юлії Тимошенко і блоку "Наша Україна - Народна самооборона".

Окрім цього, він вважає нелогічним можливе формування коаліції за участю ПР і НУ-НС, оскільки ці політичні сили мають сильні ідеологічні розбіжності.

Коментуючи можливу кандидатуру на посаду прем’єр-міністра, Симоненко висловив думку, що депутат Ради від ПР Микола Азаров відповідає тим критеріям, які необхідні прем’єрові, зокрема, є професіоналом і здатен організувати роботу із боротьби з кризою.

Нагадаємо, фракція Партії регіонів у Верховній раді запропонувала коаліційну угоду на фракціям НУ-НС, Компартії та Блоку Литвина. Проект угоди було направлено на ознайомлення усім фракціям, окрім БЮТ.

Водночас у Компартії заявили, що відмовляються брати участь в парламентській більшості, якщо в ній будуть присутні "націоналістичні" фракції - БЮТ чи НУ-НС.

У свою чергу депутати від НУ-НС також ухвалили рішення про неможливість створення за будь-яких умов коаліції з фракцією Компартії.

Джерело: ТСН
Обговорити на форумі