друкувати


Як Україна проживе наступні п’ять років?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-26 10:50:06
Ярослав Грицак (на фото), 50 років, історик:
— У перші місяці й роки президентства Януковича економічна ситуація покращиться, але не його заслугою. Пенсії та зарплати — не та цінність, якою є гідне життя. Тому "жити під Януковичем" стане випробуванням для кожного з нас.

Семен Глузман, 63 роки, правозахисник:
— Українці звикли переживати дурість влади, переживуть і цю п’ятирічку. Люди очікують змін уже не перший рік, але знову зазнають розчарування. Тому кидатимуться у псевдорелігійні течії, працюватимуть на шести роботах, виїжджатимуть із країни. Усе це вплине на соціальні настрої. Насамперед — на народжуваність.

Вадим Скуратівський, 68 років, культуролог:
— Новий президент уже закликав "не переписувати історію". Тож повернемося до історії, написаної в радянський час під пильним оком КДБ. У його стратегії також — облаштувати державною російську мову. Прості люди опиняться в мимовільній емоційній опозиції до влади. І так триватиме, доки Україна як держава не припинить існувати. А до цього йде.

Віталій Масол, 81 рік, колишній прем’єр-міністр:
— Якщо Тимошенко довго чіплятиметься за посаду прем’єра, становище економіки ще більше ускладниться. І не буде різниці, що в наступні п’ять років парламентську трибуну замість "регіоналів" блокуватимуть "бютівці". Це призведе лише до того, що, як казав Ігор Юхновський, доведеться "їздити на велосипедах і топити кізяками".

Джерело: Газета.ua
Обговорити на форумі