друкувати


Ю.Тимошенко: Україна має продовжувати шлях євроінтеграції

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-26 09:35:09
Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко заявляє, що Україна має продовжувати шлях євроінтеграції. Про це вона заявила під час зустрічі з Віце-президентом Європейської Комісії, Високим представником ЄС із закордонних справ та політики безпеки Кетрін Ештон.

"Наша команда бачить тільки один шлях - це шлях європейської інтеграції, який починається з побудови європейських цінностей та стандартів в Україні", - зазначила Глава Уряду, повідомляє Урядовий портал.

Юлія Тимошенко підкреслила, що наразі найбільш актуальним питанням відносин між Україною та ЄС залишається переговорний процес щодо Угоди про асоціацію. "Ми позитивно оцінюємо результати переговорів щодо укладення Угоди про асоціацію", - зазначила вона.

Юлія Тимошенко також зауважила, що важливою складовою Угоди про асоціацію є положення щодо створення зони вільної торгівлі. "Українська Сторона налаштована на конструктивний діалог та досягнення реальних домовленостей щодо інтеграції української економіки до спільного ринку ЄС", - підкреслила Глава українського Уряду.

Окрім того Юлія Тимошенко зазначила, що Уряд України вітає ті кроки, які здійснюються з метою посилення та поглиблення відносин між країнами-партнерами та ЄС в рамках реалізації ініціативи ЄС "Східне партнерство".

Юлія Тимошенко також відзначила певні позитивні зрушення в реалізації Угоди про спрощення оформлення віз. Однак, на її думку, необхідно продовжити подальше удосконалення механізму візових спрощень. Вона також додала, що безвізовий режим з ЄС стане для України відчутним рухом вперед.

Говорячи про співпрацю України і ЄС в енергетичній сфері Юлія Тимошенко зазначила, що Україна здійснює практичні кроки щодо виконання домовленостей, досягнутих за результатами Спільної Україна - ЄС міжнародної інвестиційної конференції щодо модернізації газотранспортної системи України.

"Ефективна реалізація домовленостей, зафіксованих у Спільній заяві, забезпечить істотне підвищення рівня енергетичної безпеки України та європейського континенту в цілому, стане важливим кроком у контексті європейської інтеграції нашої держави та сприятиме подальшому утвердженню міжнародного авторитету України як надійного партнера на європейському газовому ринку".

У свою чергу, Кетрін Ештон зазначила, Європейський Союз й надалі підтримуватиме Україну: "Ми маємо побудувати партнерські відносини та зосередитися над виконанням багатьох спільних стратегічних завдань".

Обговорити на форумі