друкувати


Найменші MP3-плеєри

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-25 03:18:18
До певного моменту завжди вважалося, що чим річ більше - тим краще. Так американці пишалися своїми найбільшими автомобілями і гігантськими гамбургерами, а громадяни Радянського Союзу - найбільшою країною і найбільшими літаками.

Однак технічний прогрес все змінив, і тепер інженери пустилися в гонку з розробки найменшого в світі пристрою. Мало що може краще відобразити результати цієї боротьби, ніж MP3-плеєр. Кожна компанія-виробник цих маленьких співаючих паличок прагне якомога сильніше зменшити їх розміри.

Так, компанія Apple недавно заявила про те, що її новий iPod Shuffle настільки малий, що залишається тільки дивуватися. Розміри цього MP3-плеєра дійсно вражають: 4,5 см завдовжки і всього 0,8 см товщиною.

Але інші компанії теж не дрімають і готові доводити, що саме їх пристроям належить право називатися "найменшим MP3-плеєром у світі". Видання PC World представляє шість претендентів на це звання.

1. uCan від компанії Ubanana: Виробник стверджує, що це - "найменший повністю інтегрований водонепроникний MP3-плеєр". У комплекті йде 2 Гб пам'яті, що дозволяє зберігати до 15 годин музики, якою можна насолоджуватися на глибині до 3 м. Враховуючи, що плеєр uCan кріпиться на потилиці, його досить складно назвати самим маленьким. Але якщо вам необхідно слухати музику, накручуючи брасом або батерфляєм кілометри в басейні, то альтернативи просто немає.

2. Wallet: Трохи товщий, ніж кредитна картка, цей плеєр настільки малий, що вам буде потрібно спеціальний адаптер, щоб підключити до нього навушники. Об'єм пам'яті плеєра варіюється від 4 до 8 Гб, і в комплекті з ним іде USB-коннектор. Незважаючи на те, що компанія Walletex стверджує, що їх дітище водонепроникне, брати його з собою поплавати, напевно, не варто. Зате ви можете замовити у компанії-виробника унікальну розмальовку на офісну вечірку.

3. iRiver S10: Ця модель дійсно мала. При розмірах 4,2 х 3 х 1 см вона важить всього 17 г. S10 поставляється в двох варіантах (з 1 і 2 Гб пам'яті), а одного заряду батареї вистачить на вісім годин безперервного прослуховування музики. Крім цього, плеєр від iRiver володіє 1,5-дюймовий OLED-дисплеєм для перегляду фотографій, вбудованим FM-радіоприймачем, диктофоном, будильником, секундоміром і може працювати в якості знімного жорсткого диска.

4. "Куб" MobiBlu DAH-1500i: Поява цього пристрою два роки тому наробила багато шуму. Передбачалося, що "кубик" повинен своїми розмірами "вбити" iPod Shuffle. В принципі, йому це майже вдалося: на яку сторону не подивись - кожна розміром в 2,3 см. Проблема лише в тому, що пристрій є куб, і носити його в кишені не дуже-то зручно. DAH-1500i пропонується в двох варіантах: з 1 і 2 Гб пам'яті, а крім FM-радіо, диктофона і будильника користувач може по достоїнству оцінити наявність USB-порту версії 2.0.

5. Nachus EMP-Z: Він настільки маленький, що його можна використовувати як прикраси. При вазі в 15 грамів і товщині менше сантиметра цей плеєр круглої форми легко зійде за підвіску або кулон. Єдиним його недоліком, мабуть, є невеликий об'єм пам'яті, що вміщає 128 або 256 Мб інформації.



6. Oomi: Компанія DataSafe створила MP3-плеєр розмірами 3,1 х 4,7 х 1,7 см, примудрившись впихнути в нього численні функції. Різні версії плеєра дозволяють зберігати від 256 Мб до 2 Гб музики, а також слухати FM-радіо і користуватися диктофоном. Виробник обіцяє до 12 годин безперервного відтворення від однієї зарядки батареї.

Джерело: Перша рейтингова система
Обговорити на форумі