друкувати


Прикарпаття: Конкуренція із запахом газу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-25 02:11:50
На Прикарпатті триває жорстка конкуренція між постачальниками газу. Більше сотні керівників промислових та комунальних підприємств Івано-Франківська та області кажуть, що дійшло до погроз та шантажу.

Жаліються в основному на дочірню компанію "Нафтогазмережі", представники якої буцімто примушують укладати угоди на газопостачання тільки з ними. Інакше підприємства будуть відключені від газоспоживання. Ображені люди звернулися до керівництва ВАТ "Іванофранківськгаз". це підприємство є одним із 300 трейдерів які мають право постачання природного газу в Україні "Всі зобов’язання і контроль за дотримання правил безпеки та понадлімітним споживанням газу покладений на обласні підприємства з газопостачання, — говорить керівник ВАТ Володимир Купчак (на фото). — Таким підприємством нині є наше товариство. Отож будь-яке примусове припинення та обмеження газопостачання може здійснювати "Іванофранківськгаз" або інспекція з газозбереження. Більше права доступу до мереж не має жодна організація".

У свою чергу директор івано-франківської філії "Нафтогазмережі" Ігор Богославець стверджує, що його працівники, не погрожували і не шантажували. Наразі їхнє підприємство стало 17 газотрейдером на Прикарпатті. Отож конкуренція посилилася. Звідсіля й безпідставні звинувачення та тиск з боку інших газопостачальників. Поки що ринок газу ж не монополізований. Але навіть при такій конкуренції всі газовики не забувають нагадати підприємствам про те, що треба заздалегідь забезпечити себе лімітами. Хто цього не зробить, таки буде відключений від газу.

Автор: Галина ПЛУГАТОР
Обговорити на форумі