друкувати


Знайшлася невідома картина ван Гога

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-25 12:47:28
У музеї міста Зволле (Zwolle) виставлена картина Вінсента Ван Гога, що донедавна вважалася роботою невідомого майстра. Про це повідомляє NRC Handelsblad.

За словами директора музею Ральфа Кенінга (Ralph Keuning), належність картини "Le Blute-fin Mill" (Млин Ле Блют-фін) пензлю великого постімпресіоніста була підтверджена експертами музею Ван Гога в Амстердамі. Як відзначає видання, до чинників, що вказують на авторство роботи експерти, крім іншого, віднесли розміри та структуру полотна, тип фарб, деякі особливості техніки листа, а також штамп паризького магазину художнього приладдя на звороті картини.

Картина, визначена як робота Ван Гога, була придбана засновником музею в Зволле Дірком Ханнема (Dirk Hannema) в 1975 році за ціною, еквівалентною 1 тисячі євро. Незважаючи на те, що Ханнема був упевнений в авторстві роботи, експерти скептично поставилися до його заяв. Раніше він був замішаний в покупці декількох картин нібито Йоханнеса Вермеєра для музею Роттердама, які пізніше виявилися підробками.

Як відзначає інформагентство Reuters, до смерті власника в 1986 році картина зберігалася в його особистій колекції, після чого опинилася в запасниках музею. Експерти погодилися провести експертизу полотна тільки після неодноразових прохань з боку музею Зволле.

Востаннє невідому картину Ван Гога знаходили в 1995 році. До каталогу робіт художника, створений в 1970 році, з моменту його першої публікації були додані всього п'ять картин.

Джерело: Газета.ua
Обговорити на форумі