друкувати


iPhone 3GS потрапив до чорного списку небезпечних для здоров'я

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-24 04:45:48
До списку Environmental Working Group (EWG) потенційно небезпечних для здоров'я телефонів вперше потрапили нові апарати BlackBerry Bold, Motorola Droid, LG Chocolate Touch, Nexus One і iPhone 3GS. Наукові дослідження показали безпосередній зв'язок між випромінюванням телефонів та високим ризиком виникнення пухлини мозку.

Організація Environmental Working Group (EWG) обновила рейтинги найвищих і найнижчих показників радіаційного випромінювання телефонів. За даними EWG, потужність випромінювання в цих апаратах коливається від 1,19 Ват на кілограм (у iPhone 3GS) до 1,55 Ват на кілограм (у BlackBerry Bold).

Найбезпечніші пристрої - Sanyo Katana II (Kajeet), Samsung Rugby, Blackberry Storm 9530, Samsung I8000 Omnia II і Samsung Propel Pro (i627), повідомляє Взгляд.РУ.

При тривалому використанні мобільних телефонів і смартфонів їх радіаційне випромінювання може негативно відбитися на здоров'я людини, кажуть експерти EWG. Наукові дослідження доводять безпосередній зв'язок між випромінюванням телефонів та високим ризиком виникнення пухлини мозку.

Обговорити на форумі