друкувати


Комуністи проти коаліції ПР з БЮТ чи НУ-НС

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-24 04:31:12
Якщо нова коаліція буде базуватися на інших засадах, якщо, скажімо, в ній будуть брати участь націоналістичні фракції, такі як БЮТ чи НУ-НС, то разом з ними Компартія навряд чи зможе сформувати більш", - заявив депутат від Компартії України Олександр Голуб.

Так він прокоментував заяву Віктора Януковича, що переговори про створення нової більшості у парламенті ведуться з усіма без виключення фракціями.

Голуб підкреслив, що КПУ відмовить ПР, якщо до коаліції залучатимуть БЮТ і НУ-НС, "тому що це призведе до відмови основних політичних позицій, через які більшість громадян, власне, і проголосувала за Януковича".

Як повідомлялося, фракція Партії регіонів у Верховній раді направила проект коаліційної угоди на ознайомлення фракціям НУ-НС, Компартії та Блоку Литвина.

Як наголосив перший заступник голови фракції ПР Олександр Єфремов, проект було направлено на ознайомлення усім фракціям, окрім БЮТ.

Раніше Володимир Литвин повідомив, що він отримав чорновий варіант нової коаліційної угоди. Щодо чинної коаліції, то глава парламенту буде готовий оголосити про її розпуск 2 березня – у тому разі, якщо не отримає документального підтвердження її існування.

Новообраний президент Віктор Янукович спрогнозував, що про створення нової парламентської більшості можна буде говорити вже до 1 березня.

Джерело: ТСН
Обговорити на форумі