друкувати


В полоні у піратів перебувають 867 моряків

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-24 03:09:06
Пірати по всьому світу за 2009 рік атакували 406 суден, в полоні у корсаків знаходяться 867 моряків. Такі цифри прозвучали в середу на конференції керівників морських профспілок країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону, що відкрилася в столиці Філіппін Манілі.

У форумі беруть участь делегації Бангладеш, Індії, Індонезії, Китаю, Республіки Корея, Росії, Філіппін, Сінгапуру, Малайзії, Пакистану та Японії, повідомляє Взгляд.

Керівник російської делегації, голова Далекосхідної регіональної організації Російської профспілки моряків Микола Суханов повідомив, що конференція, яка пройде протягом двох днів, постарається виробити свої пропозиції щодо боротьби з піратством. Особливо сильне занепокоєння воно викликає у Китаю, Росії, Республіки Корея, Філіппін та Індії.

На профспілковому форумі також обговорювалася проблема підготовки для флоту країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону молодих кадрів. Дефіцит морських офіцерів зараз становить близько 20 тис. чоловік, до 2015 року їх брак буде доходити до 27 тис. чоловік.

Для вирішення цієї проблеми керівники профспілок вважають, що судновласники в АТР повинні виділяти на підготовку фахівців флоту великі грошові кошти.

На конференції прозвучала обнадійлива інформація, що Японія, Філіппіни і Республіка Корея вже приступили до створення загального фонду для розвитку бази вищих морських навчальних закладів, також пролунала думка, що в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні повинен бути заснований один потужний центр з підготовки командного складу для суден цивільного флоту.

На конференції також будуть поставлені питання соціальної захищеності моряків країн АТР і про роботу моряків на суднах під "зручним прапором".

Обговорити на форумі