друкувати


Івано-франківські пластуни відзначили день народження Бейдена Пауела

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-24 02:02:37
Для пластунів області день народження начального скаута є завжди особливою подією, тому що пластуни розуміють вплив діяльності Бі-Пі (так скаути називають Бейдена Пауела) на створення та розвиток Пласту. Відповідно цю дату вшановують різноманітними заходами серед них сходження на гірські вершини та хребти.

Традиційну для округи Івано-Франківськ Пласту НСОУ мандрівку присвячену дню Народженню засновника скаутингу – лорда Бейден-Пауела, провели 20 лютого 2010 р.Б. на хребет Кострич.

Важкі погодні умови заставляли організатоів відмовитись від серйозних вершин, але бажання і амбіції взяли верх. Все таки вирішили провести сходження на хребет Кострич, Верховинського району. Підйом розпочинали з ур. Тещин Язик, а географічно з Кривопільського перевалу. З першими метрами набору висоти стало зрозуміло що ми не прогадали – розвиднілось, молочний туман розливався низами, веселки виблискували одна за одною.

Однак погода зіграли таки свій добрий жарт і нам частину маршруту довелося іти в дощ. На превеликий жаль з вершини, засніжену Чорногору ми так і не побачили. Хоча влітку тут відкривається небаченої краси краєвиди двохтисячників – г.Піп Іван, г.Говерла, г.Гутин Томнатник.

Цього річ пробивали в снігу стежку на вершину Кострича пластуни з Івано-Франквська та Яремчі.

Як зазначив комендант заходу Тарас Дзюба: "Такі мандрівки в юнаків особливо гартують дух і прищеплюють любов до природи і як казав Бі-Пі перебування серед природи допоможе вам зрозуміти яким чудовим створив Бог для нас цей світ".

Джерело: Прес-служба Округи Івано-Франківськ Пласту НСОУ
Обговорити на форумі