друкувати


Дідо Віктора Януковича напевно був католиком

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-23 05:42:54
Як стверджує "Rzeczpospolita" дідо українського президента Віктора Януковича напевно був католиком. Не відомо однак, чи він вважав себе поляком, хоч написи на надмогильних каменях в його селі – польською мовою. Село знаходиться в північно-східній частині Білорусі. Його назва - Янукі, саме цьому селу пан Янукович й завдячує своє прізвище – наголошує "Rzeczpospolita". Питання походження родини Віктора Януковича досліджував журналіст Анджей Пісальнік, який особисто відвідав село Янукі. Місцеві жителі підтвердили, що пан Віктор Янукович побував у селі в 2003 році. Під час візиту, тодішній прем’єр України залишив по 50 доларів синові та донці Марії Януковіч. Подарував їм теж комп’ютер, повідомляє Польське радіо.

Мешканці Януків вірять, що Віктор Янукович буде чудовим президентом, а можливо, як кажуть, навіть не гіршим від Лукашенки. Про польські сторони Януковича повідомляє "Rzeczpospolita".

У посольстві Російської Федерації у Варшаві надалі присутні декорації, які символізують комуністичну систему – повідомляє "Nasz dziennik". Ця дипломатична установа, у суботу, вперше в історії відкрила свої двері, що мало зв’язок з відзначенням Дня дипломата, котрий вшановують у Росії 10 лютого. Посольство Російської федерації приготувало для відвідувачів експозицію, де серед фотографій була, зокрема, світлина Сталіна. На стіні висів великий серп і молот – наголошує "Nasz dziennik". На погляд історика, професора Мєчислава Риби, у своїй закордонній політиці росіяни реалізують модель імперіалізму, яка виводиться з традиції царів, але великою мірою складає також традицію совєцької Росії. У свою чергу Західна Європа не квапиться визнавати комуністичну систему злочинною, оскільки в ідеології нової лівиці - марксизм надалі присутній. "Якщо визнати цю систему злочинною, вся супровідна символіка була б заборонена" - підкреслює професор Риба в газеті "Nasz dziennik".

Польська армія позбувається надмірних запасів їжі. У самій лише Варшаві приготувала 455 тонн харчових продуктів – інформує "Życie Warszawy". Після скасування загального призову армія не потребує настільки великої кількості їжі, а отже ділиться з цивільними громадянами. Що можна купити від солдатів? Наприклад: сальтисон Саперський, консервоване сало, житній хліб і чай – повідомляє "Życie Warszawy".

Обговорити на форумі