друкувати


Forbes склав список найдорожчих ліків у світі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-23 03:00:24
Річний курс лікування деякими рідкісними фармацевтичними препаратами обходиться пацієнтам в сотні тисяч доларів, повідомляє журнал Forbes.

Найдорожчими ліками в світі визнаний препарат Soliris компанії Alexion Pharmaceutical. Річний курс лікування цими ліками коштує 409,5 тис. доларів. Soliris допомагає тим, хто страждає розладом унікальним імунної системи: коли людина спить, у нього в крові руйнуються червоні кров'яні тільця (paroxysymal nocturnal hemoglobinuria). Препарат з'явився на ринку два роки тому.

Розлад імунної системи, при якому прописано Soliris, у США страждають 8 тис. чоловік. Тим не менше, продажі препарату в 2009 році сягнули майже 300 млн доларів.

Чим рідкісніша хвороба, тим дорожчий препарат, який розробляють фармацевти. Всього 500 чоловік страждають в США генетичним захворюванням, відомим як синдром Хантера. Розроблені для цих пацієнтів ліки Elaprase коштують 375 тис. доларів на рік. Тільки американський ринок Elaprase, розробленого компанією Shire Pharmaceuticals, склав у минулому році 353 млн доларів.

Ще один рідкісний препарат - Naglazyme від компанії BioMarin Pharmaceuticals. Він застосовується при розладах метаболічних процесів, що рідко зустрічаються, і пацієнтам обходиться в 365 тис. доларів на рік.

У список самих дорогих ліків світу потрапили дев'ять найменувань, річний курс лікування якими коштує понад 200 тис. доларів.

Джерело: Взгляд
Обговорити на форумі