друкувати


В Івано-Франківську відбулося засідання медичної ради

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-23 10:53:58
19 лютого 2010 року в міському клінічному пологовому будинку відбулася медична рада лікувально-профілактичних закладів міста за підсумками діяльності в 2009 році, в якій взяли участь головні лікарі, заступники головних лікарів, міські позаштатні спеціалісти та завідуючі структурними підрозділами.

На медичні раді були присутні міський голова В.Анушкевичус, заступник міського голови З.Федорук, заступник начальника ГУОЗ ОДА М.Олінійчук, головний лікар міської СЕС М.Недоступ, проректор ІФНМУ професор І.Вакалюк, голова обласного профкому медичних працівників Н.Бурчак, голова постійної депутатської комісії з питань охорони здоров’я В.Стасюк. Розпочав медичну раду головний лікар ЦМКЛ Т.Масляк.

В період з 2006 по 2009 роки медична сфера стала однією з пріоритетних в плані покращення та реорганізації для міської влади за останні роки. Починаючи з 2006 року значно зміцнена матеріально-технічна база лікувально-профілактичних закладів Івано-Франківська. Значну частину бюджетних коштів було передбачено на розвиток медицини: відкриття оновлених відділень, придбання сучасної медичної апаратури, тощо. Крім цього збільшилася кількість дитячих спортивних майданчиків, відремонтовано шкільні басейни, що допомагає зміцнити здоров`я дітей та має профілактичний характер.

У своїй доповіді заступник головного лікаря міста Володимир Вовчук розповів, що основні завдання, які ставилися на медичну сферу міста на 2009 рік лікувально-профілактичні заклади виконали. Охорона здоров`я міста вистояла під час епідемії грипу, що було одним з найважчих випробувань останніх років. В медичні заклади міста закуплено апаратури на 1046,8 тис. грн, а за рахунок додаткових поставок і фінансування під час епідемії грипу отримано апаратури на 198,6 тис. грн. Крім того, оперативно реагувати на виклики численних хворих під час епідемії місцевим лікарям беззаперечно допомогли 14 карет швидкої медичної допомоги, презентованих івано-франківцям міським головою у травні 2008 року.

У 2009 році продовжувалися роботи із зміцнення матеріальної бази. Проведена реконструкція приміщень у ЦМКЛ, МДКЛ, МП №№ 2,4, МДСП на суму 245,1 тис. грн. реконструйовані зовнішні та внутрішні системи холодного водопостачання та каналізації, проведено ремонт систем опалення у ряді лікувально-профілактичних закладів Івано-Франківська.

Маючи висококваліфіковані кадри, використовуючи бюджетні і залучені ресурси лікувальні заклади намагалися надати медичних послуг в об`ємах не менших, аніж в попередні роки.

Щодо основних показників здоров`я жителів міста, то міського голову Віктора Анушкевичуса занепокоїли статистичні дані. Так, зокрема, невтішною є ситуація із захворюваністю туберкульозом. Як і в 2007 та 2008 рр. захворюваність повільно зростала і досягла 57,4%. Захворюваність інсультом головного мозку практично залишилася на минулорічному рівні, хоча погіршення показників відмічається в групі працездатного віку, кількість випадків збільшилася на 5%. На відміну від 2008 року, в якому у кожної 3-ї жінки міста вагітність перебігала з ускладненнями, в минулому році цей показник ще збільшився до 78,2%. Крім того, основні індикативні показники засвідчують подальше погіршення здоров`я у дітей.

Вислухавши доповідь заступника головного лікаря, міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус дав доручення провести детальний аналіз причин збільшення негативних показників, а також розробити комплекс заходів для подолання негативної тенденції захворювань.

Міський голова пообіцяв, що цього тижня у Міській клінічній лікарні №1 у відділенні травматології буде встановлено новий переносний рентген-апарат. Прохання про необхідність такого апарату лікарі медичного закладу висловили міському голові під час його робочого візиту до Міської клінічної лікарні №1 в жовтні минулого року.

На засіданні медичної ради Віктор Анушкевичус висловив особливу вдячність усім працівникам лікувально-профілактичних міста за оперативне реагування, самовідданість та ефективну роботу під час епідемії грипу.

Джерело: Прес-служба Івано-Франківського міськвиконкому
Обговорити на форумі