друкувати


ЄС очікує початку роботи з новим українським керівництвом

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-23 09:34:18
На засіданні Ради закордонних справ ЄС міністри закордонних справ країн-членів ЄС обговорили ситуацію в Україні після президентських виборів.

За підсумками засідання Ради ЄС з питань зовнішніх справ, на якому обговорювалося українське питання, верховний представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон (на фото) заявила, що міністри закордонних справ країн ЄС одностайно виступили за поглиблення відносин з Україною: "Ми обговорили минулі в Україні вибори. Міністри продемонстрували одностайну підтримку продовжувати подальшу співпрацю з Україною. Ми хочемо поглиблювати і зміцнювати ці відносини".

Разом з тим верховний представник ЄС з питань спільної зовнішньої та безпекової політики, віце-президент Єврокомісії звернула увагу України на необхідність здійснення реформ, заявивши, що важливо, щоб Україна, перед якоїю стоїть багато викликів, найближчим часом прийшла до угоди з МВФ щодо кредиту стенд-бай і повністю імплементувала реформи, які пов'язані з цим пакетом.

"Ми очікуємо початку роботи з новим українським керівництвом. І ми залишаємося готовими продовжувати нашу підтримку для України з тим, щоб вона пройшла через ці реформи".

Кетрін Ештон зазначила, що передусім Україна мала б поновити співпрацю з Міжнародним валютним фондом для виходу з економічної кризи, а також продемонструвати політичну стабільність.

Крім того, вона звернула увагу на необхідність здійснення конституційної реформи в Україні для забезпечення політичної стабільності на майбутнє.

Верховний представник знову привітала український народ з проведенням виборів, які, за її словами, є "важливим прикладом для регіону" і Віктора Януковича з його перемогою.

Джерело: Бі-Бі-Сі
Обговорити на форумі