друкувати


Позитивні емоції покращують роботу серцево-судинної системи

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-22 05:24:24
Маючи позитивний настрій і відчуваючи себе щасливим, можна захистити свій організм від виникнення серцево-судинних захворювань, вважають дослідники із США.

Вчені провели дослідження, в якому вивчали стан здоров'я 1700 осіб протягом 10 років. Виявилось, що найбільш пригнічені і схильні до хвилювання люди мали найбільший ризик виникнення хвороб серця. Результати дослідження були опубліковані в European Heart Journal.

У дослідженні розглядалися різні чинники, які допомагають людям відчути себе щасливими. Вдалося встановити взаємозв'язок між почуттям задоволеності від свого життя і пониженням ризику виникнення хвороб серця в разі підвищення показника позитивних емоцій.

Вчені ще раз підкреслили вплив психологічного стану на фізичне здоров'я. Відчуття щастя і позитивних емоцій частенько залежить не від обставин життя, а від ставлення до них і внутрішнього настрою. Тому створити для себе найбільш комфортні психологічні умови здатен кожен, підкреслили дослідники. Серцево-судинні захворювання є провідною причиною смерті у всьому світі, що робить будь-які способи захисту актуальними.

Джерело: Освітній портал
Обговорити на форумі