друкувати


Новий претендент на крісло губернатора Прикарпаття

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-22 04:33:36
В останні дні в кулуарах прикарпатської влади та у місцевій пресі жваво обговорюється кандидатура нового керівника ОДА при новому президенті.

Аналіз публікацій у ЗМІ зводиться до того, що найімовірнішими претендентами на крісло губернатора Івано-Франківщини є 4 особи: діючий голова ОДА – Микола Палійчук, представник Кучми на Прикарпатті – Михайло Вишиванюк, голова місцевої організації Партії Регіонів – Василь Чуднов та міліціонер з 25-річним стажем – Анатолій Француз . Їхні шанси прикарпатські чиновники та журналісти оцінюють по-різному. Фаворитом у них залишається компромісна особа – Микола Палійчук.

Однак потрібно врахувати, що ім’я майбутнього губернатора Івано-Франківської області значною мірою буде залежати від нового прем’єр-міністра, який буде обраний коаліцією, що активно створюється в останні дні.

Минулими вихідними в ефірі українських телеканалів прозвучала заява новообраного Президента України (на той час вже безапеляційного) Віктора Януковича про те, що найімовірнішим головою Кабміну при його президентстві є Арсеній Яценюк – депутат від НУНС та лідер "Фронту Змін". Враховуючи це прикарпатський політичний пасьянс складається вже по-іншому. Головним претендентом на крісло голови Івано-Франківської ОДА стає лідер прикарпатських фронтовиків і діючий заступник голови ОДА – Володимир Шкварилюк. Виходячи із результатів першого туру виборів (Івано-Франківська область – друга по підтримці Яценюка), його кандидатуру без сумніву буде відстоювати прем’єр-Яценюк і вона може виявитися найзручнішою для нового Президента. Адже Шкварилюк вже кілька років курує питання економіки області – Івано-Франківська область вже більше року посідає перше місце серед всіх областей України за показниками соціально-економічного розвитку. Даний факт може стати визначальним виходячи із кризового стану сучасної України та передвиборчих обіцянок кандидата Януковича.

Автор: Іван БАЙКА
Обговорити на форумі