друкувати


Долю Городенківської цукроварні вирішують за круглим столом

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-20 06:33:39
Питання збереження цілісного майнового комплексу Городенківського цукрового заводу вже давно не дає спокою мешканцям Прикарпаття і насамперед самої Городенки, значна частина населення якої була задіяна на його виробництвах, а зараз вимушено потерпає від безробіття. В період різкого дефіциту і подорожчання цукру простій заводу викликає лише здивування і є просто не припустимим.

Як показав досвід, пікети і мітинги до позитивних зрушень не привели. Натомість, лишень додатково політизували і без того напружену обстановку навколо заводу. Чергову спробу розв’язати проблему політики, громадськість та влада вирішили зробити спільно – за "круглим столом". Такий "круглий стіл" відбувся 18 лютого 2010 року з ініціативи голови Городенківської райдержадміністрації Василя Ємчука. В заході також взяли участь перший заступник, заступники голови, керівник апарату РДА, перший заступник голови районної ради Роман Осадчук, керівники політичних партій та громадських організацій району, голова страйкового комітету колишніх працівників цукрового заводу Іван Яшан.

В ході зібрання було вироблено стратегію спільної діяльності влади та громадськості щодо збереження єдиної на Прикарпатті цукроварні.

Автор: Сергій БІЛИЙ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі