друкувати


Івано-Франківськ очистять від незаконної реклами

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-20 04:29:00
"Останнім китайським попередженням" назвала свою прес-конференцію 19 лютого директор КП "Івано-Франківський міський рекламно-інформаційний центр" Вікторія Шахоріна.

З її слів, працівниками Центру протягом останніх двох місяців проводилась інвентаризація об’єктів зовнішньої реклами в м.Івано-Франківську. В результаті інвентаризації було виявлено велику кількість рекламних конструкцій, встановлених без відповідного на це дозволу та з порушенням норм чинних нормативно-правових актів, зокрема Закону України "Про рекламу" та "Порядку розміщення об’єктів зовнішньої реклами в місті Івано-Франківську", введеного в дію рішенням виконкому Івано-Франківської міськради № 657 від 29.12.2009 року.



Найбільш поширеними порушеннями, зі слів В.Шахоріної, є розміщення реклами на фасадах споруд, які є пам’ятками історії та культури, тротуарах і пішохідних доріжках, на опорах ліній електропередач без дозволу міськсвітла та в кількості більше одного стенду чи оголошення, на деревах та інших об’єктах благоустрою міста.

Зі слів В.Шахоріної, в ході інвентаризації виявлено 138 великих рекламних конструкцій (біг-бордів і сіті-лайтів) площею понад 18 кв. метрів. В свою чергу усі малі рекламні конструкції встановлені незаконно.

Як зазначила директор КП "ІФМРІЦ", досі власників незаконних об’єктів зовнішньої реклами попереджали про необхідність звернутись за дозволом до підприємства. Для цього на діючі рекламні стенди наклеювали полакати-попередження. В той же час, жоден з власників біг-бордів, щитів, спотикачів та оголошень, які розміщені в центральній частині міста незаконну рекламу не демонтував. В зв’язку з цим, починаючи з 22 лютого їх структура розпочинає масовий демонтаж незаконно встановлених об’єктів реклами. Як зазначає В.Шахоріна, демонтаж здійснюватиметься коштом КП "Івано-Франківський міський рекламно-інформаційний центр" з подальшим стягненням суми витрат у судовому порядку з власників конструкцій.

Автор: Сергій БІЛИЙ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі