друкувати


Перенесення місцевих виборів – думка Клубу вільних журналістів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-20 10:30:41
Чергове засідання "Клубу вільних журналістів", яке відбулося 19 лютого в приміщенні Благодійного християнського фонду "Солідарність", що в м.Івано-Франківську, було присвячене питанню перенесення місцевих виборів.

Учасники неформального зібрання висловили погляди щодо можливих реальних причин такого рішення, його правових наслідків та потенційних термінів проведення голосування.

На їх думку, одним з найболючіших можливих наслідків рішення Верховної Ради про скасування виборів до місцевих рад 30 травня 2010 року може стати нелегітимність народних обранців, насамперед голів міст, сіл та селищ, яким в 2006 році громадами було делеговано повноваження на 4 роки, і термін цей витікає 25 березня ц.р. Це у свою чергу призведе до додаткових спекуляцій на ґрунті боротьби за владу, конфліктів та, як наслідок, анархії і хаосу у діяльності щодо забезпечення комунальних потреб населення адміністративних одиниць. Думки щодо термінів розділилися: називалися дати "липень" та "жовтень-листопад" 2010 р. Що ж до можливих закулісних причин, які спонукали народних депутатів вдатись до такого демаршу, журналісти схились до думки про те, що вони криються у процесі пере форматування коаліції і намаганнях лідера "Нашої України" отримати якомога більше "бонусів" від тієї чи іншої сторони.

Автор: Сергій БІЛИЙ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі