друкувати


Робот павук зі штучним інтелектом

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-19 05:50:22
Метт Бандінг, студент університету Арізони, розробив і зібрав робота-павука, який самостійно вчиться ходити кожного разу, коли його включають. Робот оснащений веб-камерою, він аналізує зображення і, зіставляючи їх з переміщенням власних ніг, вчиться пересуватися. Якщо з якоїсь випадковості "павук" втратить одну зі своїх кінцівок, то не вийде з ладу, а освоїть нову манеру пересування. При успішному просуванні в потрібну сторону робот тимчасово запам'ятовує дії, які він для цього зробив.



Створення робота почалося зі студентського проекту Cognitive Robotics class, що проводиться в університеті, з метою дослідження механізмів, за допомогою яких роботи могли б ходити. Бандінг зібрав робота-павука на базі процесора Intel Atom Z530 c частотою 1,6 ГГц, що працює під управлінням операційної системи Ubuntu, повідомляє Новости технологий.

Відразу після опублікування відео з новим роботом на Youtube, кілька компаній зацікавившись, запропонували Мету Бандінгу співробітництво, лабораторію і обладнання для роботи. А компанія Intel замовила винахідливому студенту два примірники роботів-комах. Один з роботів компанія планує використовувати на різних демонстраціях свого продукту, а другий залишиться у Бандінга.



Обговорити на форумі