друкувати


БЮТ готується оскаржити рішення ВАСУ

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-19 04:27:36
Народний депутат від Блоку Юлії Тимошенко Сергій Соболєв не виключає, що його політична сила оскаржить у верховному суді рішення Вищого адміністративного суду щодо скасування результатів виборів.

Про це політик заявив журналістам у приміщенні ВАСУ. "Після змін і доповнень до законодавства, це є нібито остання інстанція (ВАСУ), яка повинна ухвалити остаточне рішення", - нагадав Соболєв, повідомляє ТСН.

Втім, за його словами, остаточність вироку, на переконання БЮТ, "залежить від того, яким чином це рішення буде сформульовано".

"Тобто ніхто не виключає підстав щодо звернення (до ВСУ) в разі, якщо буде порушення адміністративного кодексу. Закон визначає підстави, коли це можна зробити", - пояснив Соболєв.

В той же час, за чинним виборчим законодавством України, Вищий адмінсуд є єдиною інстанцією, що вирішує виборчі суперечки, і його рішення не повинні підлягати оскарженню.

Нагадаємо, у п'ятницю, 19 лютого, Вищий адмінсуд почав розгляд позову Юлії Тимошенко щодо скасування результатів президентських виборів і перемоги на них Віктора Януковича.

Разом із тим, президентська інавгурація Януковича призначена на 25 лютого, і він вже склав із себе мандат депутата Верховної ради.

Обговорити на форумі