друкувати


Кишинів і Бухарест проконсультуються щодо планів США розмістити ПРО

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-18 05:33:10
Молдова і Румунія проведуть цього тижня консультації з приводу планів США розмістити на румунській території елементи протиракетного щита.

Як повідомив у середу прес-секретар міністерства закордонних справ і європейської інтеграції Молдови Валерій Туря, вони відбудуться в Кишиневі на рівні глав департаментів зовнішньополітичних відомств двох країн, повідомляє Взгляд.

"Про необхідність відповідних консультацій напередодні домовилися віце-прем'єр, міністр закордонних справ і європейської інтеграції Молдови Юрій Лянке та його румунський колега Теодор Баконскі", - сказав Туря. При цьому він зазначив, що Молдова "поважає право кожної держави самостійно приймати рішення щодо домовленостей і механізмів забезпечення власної безпеки".

Коментуючи недавні заяви глави невизнаного Придністров'я Ігоря Смирнова про готовність розмістити на своїй території в противагу американській ПРО російські ракетні комплекси "Іскандер", Туря зауважив, що "уряд Молдови не надавав Смирнову повноважень вести переговори військового характеру".

"Між Молдовою і Росією існує якісний і конструктивний діалог у різних областях. Він набуде нових аспектів після запланованого візиту прем'єр-міністра Молдови Володимира Філата до Москви", - уклав Туря.

Обговорити на форумі