друкувати


У спід-дейтинга на Прикарпатті великі перспективи (фото)

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-18 02:40:17
В незвичний спосіб допомогти одиноким людям знайти свою другу половинку вирішили активісти громадського проекту "Молодь за зміни", що реалізується на Прикарпатті. Вони ініціювали проведення в обласному центрі сеансу спід-дейтингу – дослівно: швидкісного побачення.

Така форма познайомити одиноких чоловіків та жінок вперше була запроваджена у 1998 році у США, де її винахідником вважається раввин м.Лос-Анджелес Яков Дево. Вона передбачає проведення вечірки, в якій беруть участь однакова кількість молодих людей та дівчат, кожен з яких має змогу по черзі протягом п’яти хвилин поспілкуватись один на один з усіма представником іншої статі. В подальшому шляхом голосування визначається, чи утворилися пари.



"В Україні такий захід вже проводився у м.Одесі, – зазначає координатор проекту Христина Мах, – його специфіка полягає в тому що в процесі знайомства учасники не обтяжені потенційною можливістю відмови, оскільки знають, що за якийсь час вони пересядуть за інший столик. Натомість психологи стверджують, що п’ять хвилин – цілком достатній період часу для того, щоб сподобатись людині". В івано-франківській вечірці взяли участь 25 хлопців і стільки ж дівчат. Кожний мав беджик з номером у вигляді сердечка (червоного кольору у дівчат та синього – у хлопців) та такої ж форми листівку, куди в кінці заходу необхідно було вписати номер співбесідника, що найбільше сподобався. В результаті такого імповізованого голосування співпало аж п’ять пар. "Ми спілкувалися з ними за кілька днів після вечірки, – каже Х.Мах, – вони і надалі зустрічаються. Отже наш захід дав свої результати". В даний час організатори проекту мають намір зняти відеоролик про одну з пар. Він служитиме свого роду рекламою спід-дейтингу на Прикарпатті. В планах проведення таких вечірок щомісяця. Наступна, скоріш за все, буде приурочена 8 березня. "Проблем із бажаючими взяти участь немає, – каже менеджер з продажів проекту Тетяна Дорошенко, – навіть цього разу їх було більше, ніж ми могли продати квитків. Більше всього бажаючих було серед дівчат. Ми записали їх координати і вони матимуть змогу взяти участь у наступних вечірках".



Основний тягар організації заходу взяли на себе активісти проекту "Молодь за зміни". Власне, фінансування заходу здійснювалось за рахунок самих учасників, які купляли квитки по поміркованій ціні – 30 гривень. На виручені кошти було замовлено зал в одному з кафе обласного центру та солодкий стіл. Допомогу ініціативі надала також Молодіжна адміністрація в області, керівництво якої зокрема забезпечило рекламну підтримку заходу та професійних ведучих шоу.

Автор: Сергій БІЛИЙ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі