друкувати


Для відновлення Гаїті потрібно $ 14 млрд

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-18 11:58:32
За даними Міжамериканського банку розвитку, для ліквідації наслідків потужного землетрусу на Гаїті і відновлення країни потрібно близько 14 млрд доларів.

За оцінками фінансової організації стихійне лихо, яке обрушилася на країну, може, беручи до уваги рівень економічного розвитку країни, претендувати на звання одного з самих руйнівних природних катаклізмів за останні 65 років, повідомляє Взгляд.

Природної катастрофи, рівної тій, що трапилася за масштабами, не відбувалося в світі з часів Другої світової війни, йдеться у звіті організації.

Розмір завданих Гаїті збитків, за оцінками експертів, склав 117% від щорічного обсягу виробництва цієї країни - стосовно до Індонезії, що постраждала від цунамі в грудні 2004 року, аналогічні показники становили лише 2%.

На сьогоднішній день уряд США вже виділив близько 500 мільйонів доларів для відновлення зруйнованої інфраструктури країни.

У довгостроковій перспективі загальний обсяг фінансової допомоги, що надається Гаїті урядом США, складе близько 3 млрд доларів, прогнозує віце-президент організації "Міжнародна кризова група" Марк Шнайдер.

Обговорити на форумі