друкувати


В Івано-Франківську проводять інвентаризацію автобусних зупинок

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-17 05:44:22
В Івано-Франківську проводиться інвентаризація автобусних зупинок. Після того як 27 із них виявилися по суті "нічиїми" міський голова Віктор Анушкевичус дав дорученні міському відділу транспорту провести їх облік.

"Чимало зупинок роками надавалися в користування приватним підприємцям. Часто там будувалися міні-маркети, які приносять певний прибуток, бо на зупинках скупчується багато людей. За цей зиск підприємці відповідають за стан зупинки та прилеглої території, — каже "Експресу" начальник міського відділу транспорту Ігор Гнатів. — Частина зупинок є на балансі комунального підприємства дорожньо-ремонтного експлуатаційного управління. Останнє також слідкує за їхнім технічним станом. Проте залишилися нічиїми такі, які колись були закріплені за певною фірмою чи підприємством, як-от за меблевою фабрикою, яких тепер вже нема. Отож ці зупинки залишилися так би мовити без господаря".

Наразі безгосподарне майно передали комунальникам. Ці зупинки будуть обстежені, адже, як правило, безгосподарне "надбання" у страшному стані: побите скло, поламані лавки, нецензурні написи, подряпані труби. Є й такі зупинки, які фактично не підлягають ніякому ремонту. Їх, за словами пана Гнатіва, краще знести і побудувати нові. Наразі в управління архітектури та містобудування відправлено пропозицію про першочергове будівництво нових зупинок на вулицях, де є найбільший пасажиропотік", — продовжує головний транспортник Івано-Франківська. — Буде розроблено проекти зупинок, обраховується вартість і т ін.".

Щоправда новація витягне чималеньку суму з міського бюджету. Аби тягар зупинок не ліг на казну, Ігор Андрійович мовить, що треба, аби до їхнього відновлення та будівництва знову долучилися інвестори. Ті ж підприємці та забудівники. Отож появи нових міні-маркетів на зупинках не уникнути

Автор: Галина ПЛУГАТОР
Обговорити на форумі