друкувати


The Times: Перемога Януковича - це тріумф демократії, а не Росії

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-17 03:13:08
Перемога Віктора Януковича на президентських виборах в Україні - це тріумф демократії, а не Росії, стверджує журналіст лондонського видання The Times Тоні Хелпін.

"На перший погляд, "помаранчевий жах" для Кремля закінчується і Росія добилася своєї мети - відновила в регіоні свою сферу привілейованих інтересів", - пише автор.

Проте, на погляд газети, Путін як і раніше відноситься наприклад України з дивною нервозністю. "Але там, де він бачить хаос, інші бачать демократію з балансом політичних сил, що вірно відображає розбіжності між громадською думкою в різних областях країни", - пише видання. Янукович отримав переважну перемогу на сході України, а Тимошенко отримала кращі результати на заході. Нині рядові виборці визнали перемогу Януковича.

"Янукович заражений "помаранчевим вірусом", оскільки, на відміну від Путіна, не може управляти країною шляхом диктату", - стверджує автор.

Чим більше Росія співпрацює з Україною, тим сильніше контраст між політичними свободами в Москві і Києві,говориться в статті. Можливо, знервоване ставлення Путіна до України резонно, робить висновок автор.

Нагадаємо, інше впливове англійське видання Financial Times вважає, що російським лідерам варто остерігатися "неприємного присмаку після українських виборів".

На думку автора статті Стефана Ваґстила, "симпатії Януковича до Росії переважає його залежність від справжніх господарів – українських олігархів".

Джерело: ТСН
Обговорити на форумі