друкувати


Польська преса про В.Януковича

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-16 04:50:33
Новообраний президент України ще не склав присяги, а вже сьогодні заявляє про численні поступки щодо Москви, - повідомляє у вівторок видання "Polska".

Віктор Янукович, який протягом найближчого місяця займе крісло президента України, натякнув, що російські кораблі Чорноморського флоту зможуть перебувати в українських базах Криму довше ніж до 2017 року. З’ясовується бачення зовнішньої політики Віктора Януковича – стверджує польська газета. Ще 5 років тому цього політика однозначно ототожнювали з прокремлівським вектором Леоніда Кучми. У 2004 році Янукович показав, що заслужив на ярлик політика з постсовєтським менталітетом, коли під час виборів дозволив собі на фальсифікації. Багато що змінилося від часу останніх президентських виборів і сьогодні Янукович вже не той сам політик, - пише "Polska The Times".

Надалі промовляє російською але вивчає також українську. Його Партія Регіонів без жодних фальсифікацій перемогла на виборах, а сам Янукович здобув президентуру, хоч незначною перевагою, все таки без виборчих крутійств, – пише польська газета.

Видання прогнозує, що відносини Віктора Януковича з ЄС будуть формуватися коректно. По-іншому виглядає ситуація відносин з Польщею, - газета цитує Корнеліуса Охманна з Фонду Бертельсманна – Співпраця між президентами Качинським і Ющенком напевно негативно вплине на особисте відношення Януковича до польського президента, – стверджує газета.

Інше польське видання "Dziennik Gazeta Prawna" аналізує, хто займе найважливіші посади в Україні після заприсяження в президенти Віктора Януковича. Газета публікує короткі довідки про кількох політиків: Микола Азаров, Ганна Герман, Сергій Тігіпко, Анатолій Орел, Борис Колесніков та Юрій Бойко. У взаємовідносинах між Польщею та Україною найважливішу роль, на погляд видання, можуть зіграти колишня кореспондентка Радіо Свобода, яка володіє польською мовою Ганна Герман, і Сергій Тігіпко, котрий, з точки зору польських інтересів в Україні, був би найбільш перспективним прем’єр-міністром.

Джерело: Польське радіо
Обговорити на форумі