друкувати


Віват, шураві! (фото)

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-16 03:03:58
В Івано-Франківському парку Воїнів-інтернаціоналістів 15 лютого було людно. Кілька сотень ветеранів вже далекої афганської війни та вдячних мешканців обласного центру прийшли сюди вшанувати пам'ять тих, хто загинув, пропав без вісти, помер від ран, виконуючи свій інтернаціональний обов’язок.

Учасники мітингу-реквієму з нагоди 21-ї річниці виводу радянських військ з Афганістану – керівники обласної та міської організацій ветеранів-афганців Юрій Купчій та Віктор Омелько, мер обласного центру Віктор Анушкевичус, заступники гол голів ОДА Василь Гладій та облради Зеновій Берегівський, заступник військового комісара області Любомир Демчук – відзначили страшний внесок Прикарпаття в ту війну. 85 мешканців області не повернулися з тієї далекої азійської країни. Усіх їх, за традицією, назвали поіменно, вшанували хвилиною мовчання та військовим салютом.



Під час мітингу говорили багато про необхідність всебічного сприяння ветеранам-афганцям у задоволенні їх нагальних потреб та захисті їх прав. Зокрема, В.Анушкевичус зазначив, що нещодавно трьом сім’ям учасників тих подій міською владою було надано нове житло. Прикро кинулась в очі та обставина, що нагороджені від імені Української спілки ветеранів Афганістану пам’ятними медалями голови Івано-Франківської ОДА та облради навіть не з’явились на мітинг, приславши своїх заступників. Як було зазначено, у них на те виявились поважні причини. Ну що ж… Хочеться сподіватись, що ці поважні причини є дійсно важливими державними справами…



Наприкінці заходу його учасники змогли скуштувати традиційні "фронтові сто грамів" та солдатської каші, від душі поспілкуватись з товаришами по зброї, адже у багатьох з них в наш складний час можливість зібратись разом виникає лишень в цей день.

Автор: Сергій БІЛИЙ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі