друкувати


Rambler Media побореться за ICQ

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-15 03:06:39
Компанія Rambler Media включилася в боротьбу за інтернет-месенджер ICQ, виставлений на продаж американської AOL.

Основними претендентами на покупку як і раніше вважаються DST (Mail.ru, "Одноклассники.ру" та ін) і південноафриканська група Naspers. Можливо, Rambler демонструє готовність до поглинань, щоб сподобатися інвесторам: у березні може відбутися IPO його материнської компанії "Проф-медіа", пише "Коммерсант".

Про те, що Rambler Media направив запит в AOL про можливість придбати ICQ, розповіло джерело, близьке до переговорів. Прес-секретар Rambler Media Костянтин Воронцов не спростував цю інформацію, відмовившись від пояснень. Так само вчинили в AOL, повідомляє Взгляд.

Rambler Media співпрацює з AOL з літа 2005 року: тоді вони представили спільний продукт - Rambler ICQ, який інтегрував послуги російської компанії (наприклад, пошук у мережі) у додаток ICQ. За угодою Rambler і ICQ Ltd, підписаній в 2008 році, у Rambler є ексклюзивне право продавати рекламу для російськомовної аудиторії ICQ.

ICQ Ltd заснована в 1996 році ізраїльською компанією Mirabilis, яка продала систему обміну повідомленнями американській AOL. У Росії у ICQ є два партнери - Rambler і "Яндекс", які просувають брендовані версії ICQ. У компанії 40-50 млн зареєстрованих користувачів по всьому світу, велика частина - в Німеччині, Росії, Ізраїлі і деяких країнах Східної Європи. Основний дохід ICQ отримує від медійної і контекстної реклами (ці показники AOL не розкриває). За оцінками ІК "Фінам", виручка ICQ в 2009 році могла скласти 30-40 млн доларів.

Обговорити на форумі