друкувати


Вчені стверджують, що шоколад може врятувати людину від інсульту

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-15 02:56:11
Вчені з Університету Торонто (Канада) стверджують, що шоколад може врятувати людину від інсульту.

Фахівці досліджували майже 50 тисяч осіб, які щонеділі з'їдали по плитці. Результати показали, що у любителів шоколаду інсульт трапляється на 22% рідше. А ті, хто їв по 50 грамів на тиждень, але від інсульту все ж не вберігся, мають на 46% більше шансів вижити після удару.

За словами вчених, протиінсультні властивості шоколаду забезпечують флавоноїди, відомі антиоксидантними властивостями. Окрім шоколаду, хорошими джерелами флавоноїдів є цедра цитрусових, фрукти і ягоди, цибуля, зелений чай, червоні вина, темні сорти пива, обліпиха, тунбергія.

Керівник дослідження Сара Сахіб підкреслює, що висновки носять попередній характер. Вчені мають провести ще ряд досліджень, щоб з'ясувати, чи справді шоколад знижує ризик інсульту - чи ж здорові люди просто більше за інших люблять ці ласощі.

Нагадаємо також, що темний шоколад увійшов до списку продуктів, що живлять організм і одночасно вбивають ракові клітини. Відомо і про те, що шоколад допомагає боротися зі стресовими станами: люди, які відчувають сильний стрес, отримують полегшення вже за два тижні регулярного вживання шоколаду. Нарешті, темний шоколад захищає шкіру від старіння, викликаного дією сонця: для захисту від зморшок, в яких винний ультрафіолет, досить щоденно з'їдати по пару квадратиків шоколадної плитки.

Джерело: Освітній портал
Обговорити на форумі