друкувати


І.Кріль: В України є шанс уникнути 5-ти років політичного протистояння

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-11 03:15:51
"Історія повторюється двічі – спочатку у виді трагедії, а потім у виді фарсу. Трагедію ми вже пережили. А фарсу нам потрібно уникнути", – так прокоментував Голова Єдиного Центру, народний депутат України Ігор Кріль можливий варіант розвитку подій по завершенню виборів Президента.

Народний депутат заявив, що "сьогодні в України є унікальна можливість вийти з болота політичних криз. А тому важливо, щоб обраний на виборах 7 лютого Президентом України Віктор Янукович (а в тому, що саме він обраний, тверезомислячі люди не сумніваються) не повторив головної помилки Президента Віктора Ющенка", повідомляє прес-служба Єдиного Центру.

"Тоді у 2005 році розколота навпіл Україна потребувала кроків, які б об’єднали українців з обох берегів Дніпра. Пропозиція Віктора Ющенка по співпраці з командою свого суперника принесла б спокій у серця мільйонів українців, які голосували за переможених, і дала б можливість політикам об’єднати зусилля для проведення реформ у країні", - впевнений Ігор Кріль.

"На жаль, Віктору Ющенку не вистачило політичної волі для прийняття такого рішення. У результаті Україна пережила 5 важких років політичного протистояння, яке було підсилене ще й протиріччями у команді переможців – між Віктором Ющенком та Юлією Тимошенко. Результат відомий всім - 5 років втрачених надій, які для багатьох українців стали “трагедією”", – вважає народний депутат.

"Чи вистачить політичної волі для такого кроку Віктору Януковичу – покаже час. Але сьогодні в Україні потрібно не допустити “фарсу”. Для цього потрібна перемога інтересів держави над інтересами політичних команд", - впевнений Голова Єдиного Центру.

На його думку, "такою перемогою може стати співпраця між Януковичем та Ющенком. Підтвердженням такої співпраці могла б стати пропозиція від Віктора Януковича Віктору Ющенку очолити Кабінет Міністрів. Цей крок Віктора Федоровича міг би об’єднати націю, сконсолідувати парламент та забезпечити умови для подолання економічної та політичної кризи в Україні".

"Двоє чоловіків, два політичних опоненти, два лідери, які об’єднують сподівання багатьох українців на кращу долю, мали б сісти за один стіл і вирішити – як буде жити держава далі. До цього спонукають інтереси України, інтереси людей та новітня політична історія", – додав на завершення Ігор Кріль.

Обговорити на форумі