друкувати


Президентські вибори ще не означають, що Україна перейшла Рубікон

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-11 12:56:55
Віктор Янукович буде демократично обраним Президентом України. Тому в Німеччині не вважають важливим загострювати увагу на тому факті, що ще п'ять років тому В.Януковича називали в Берліні фальсифікатором виборів. Такої думки дотримується депутат Бундестагу Карл Ґеорґ Велльманн, передає "Німецька хвиля".

К.Ґ.Велльманн, який входить до складу комітету Бундестагу із зовнішньополітичних питань, підкреслює, що В.Янукович, обійнявши найвищу в Україні посаду, буде демократично обраним Президентом України, адже й міжнародні організації назвали вибори прозорими. Німеччина ж прагне передусім розвивати відносин з Україною і стабілізації української політичної ситуації. Тому аналіз біографії В.Януковича - це контрапродуктивна справа, вважає К.Ґ.Велльманн. "Підглядання в минуле нам нічого не дасть. Його обрали, і нам говорити з ним, як з представником його країни", - наголосив депутат Бундестагу.

Проте лише президентські вибори ще не означають, що Україна перейшла Рубікон, і всі проблеми залишилися у минулому. Верховна Рада з її старим складом, відзначає депутат Бундестагу, сприяє невизначеності майбутнього країни. Політичні сили в Україні мали б домовитися про стабільну більшість в парламенті для ухвалення терміново необхідних економічних і соціальних реформ. Це призвело б до значного поліпшення німецько-українських стосунків.

В цьому випадку, підкреслює німецький депутат, В.Янукович може навіть розраховувати на запрошення для виступу в Бундестаг. "Сподіваюся, що це станеться якнайшвидше. Але в першу чергу повинна бути стабілізована політична ситуація в Україні", - додав К.Ґ.Велльманн.

Джерело: РБК-Україна
Обговорити на форумі