друкувати


Засновник Google назвав роботу в Китаї "дуже складною"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-11 09:42:48
Робота Google Inc в Китаї стала "дуже складною", повідомив в середу співзасновник компанії Сергій Брін і відзначив, що компанія зможе "розкривати інформацію для всіх по всьому світу, незалежно від політичної цензури".

"За пару останніх років, особливо після Олімпійських Ігор, ситуація значно погіршилася на різних фронтах", - передає Reuters заяву Бріна, повідомляє Взгляд.

У січні Google розбурхала спостерігачів і колег по ринку, заявивши, що може відмовитися від операцій в Китаї через цензуру і атаки на поштові скриньки своїх користувачів-правозахисників.

Коментарі Бріна - одні з перших про ситуацію з вуст представника вищого менеджменту компанії. За його словами, китайська влада не тільки цензурувала результати пошуковика компанії, але також і інші продукти Google.

"Інші наші сайти, такі як YouTube і Google Docs, заблоковані", - сказав Брін. На питання про те, чи підтримує Google прямі контакти з адміністрацією президента США Барака Обами в зв'язку з цим, Брін сказав: "Багато сторін відповіли та висловили інтерес до нашого повідомлення в блозі".

Брін, який народився в СРСР і володіє разом зі своїм партнером по бізнесу Ларрі Пейджем більшістю акцій компанії, сказав, що Google серйозно вплинув на Китай після свого входу на місцевий ринок в 2006 році.

"Початковий імпульс не отримав продовження, і подібні умови дуже ускладнили роботу", - сказав Брін, додавши, що не може поділитися новою інформацією щодо переговорів компанії з китайською владою.

Обговорити на форумі