друкувати


Психічні функції у вагітних жінок не порушуються

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-10 05:33:17
Австралійські дослідники не без задоволення розвінчали дурнувате народне переконання про - буквально - порушення здатності жінок "розумно мислити" під час вагітності і раннього материнства.

Співробітники Австралійського національного університету, що проводили дослідження протягом двадцяти років, проаналізували психічні функції жінок до і під час вагітності, а також на ранніх стадіях материнства. "Ми не виявили жодної різниці між жінками до і після вагітності або до і після материнства; немає жодних відмінностей між жінками, які ніколи не народжували, матерями і вагітними", - підсумувала автор дослідження Хелен Крістенсен.

Жінки проходили тести на пам'ять і швидкість когнітивних процесів тричі протягом восьми років за програмою спостереження за психічним здоров'ям австралійців, яка охопила в цілому 7500 осіб.

Хелен Крістенсен відзначила, що результати дослідження унікальні, оскільки жінки не знали, що їх перевіряють на "дитячі мізки", а тому не могли свідомо або несвідомо підтасувати показники, знаючи про цей феномен. Між іншим, про розлад психічних функцій вагітних і матерів з повною упевненістю міркують багато солідних вчених.

Єдине, що вдалося виявити австралійським фахівцям, - це деяке зниження швидкості когнітивних процесів на пізніх строках вагітності. "Провали в пам'яті виникають час від часу у всіх, просто в період вагітності на них звертають більше уваги, ось і все", - підкреслює Хелен Крістенсен.

Джерело: Освітній портал
Обговорити на форумі