друкувати


Перегляд порно-сайтів знижує розумові здібності

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-10 04:26:42
Бельгійські вчені з'ясували, що перегляд порно-сайтів серйозним чином знижує здібність чоловіків до ухвалення обдуманих рішень. Причому сила негативного впливу спокусливих картинок на розумові здібності безпосередньо пов'язана з рівнем тестостерона в крові чоловіка.

176 добровольців у віці від 18 до 28 років взяли участь у дослідженні, проведеному вченими Лувенського університету. Сміливцям запропонували зіграти в гру на гроші, в ході якої партнери могли пропонувати один одному взаємовигідні або нечесні операції. Перед початком гри частину учасників піддали приємному випробуванню. Їм було запропоновано оцінити якість нижньої жіночої білизни, або проглянути серію фотографій сексуально привабливих молодих жінок.

Іншим добровольцям пощастило менше, для огляду їм були запропоновані звичайні майки, фотографії пейзажів або зображення літніх жінок. Потім учасники дослідження почали грати у карти. Причому ті чоловіки, які перед грою розім'ялися із збуджуючими уяву предметами, проявили схильність до ухвалення невигідних для себе рішень і відверто шахрайських пропозицій партнерів.

Найбільшу схильність до негативного впливу виявляли молоді люди з високим рівнем тестостерона.

Згідно дослідженню, проведеному в 2009 році в США, 70% людей у віці від 18 до 34 років відвідують в середньому як мінімум один порносайт на місяць. Порнографія приносить в інтернеті удвічі більше грошей, ніж музика: 2,5 млрд проти 1,1 млрд доларів на рік. Природно, основну частину клієнтури складають чоловіки.

Джерело: Освітній портал
Обговорити на форумі