друкувати


Солодка газована вода провокує рак підшлункової залози

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-09 05:11:06
Співробітники Університету Міннесоти (США) впродовж чотирнадцяти років спостерігали за 60 тис. 524 чоловіками і жінками в Сінгапурі.

За цей час рак підшлункової залози розвинувся у 140 осіб. Люди, що випивали дві і більше банок солодких прохолодних напоїв на тиждень (в середньому по п'ять банок за 7 днів), захворювали на онкологічну хворобу на 87% частіше.

При цьому жодного зв'язку між вживанням фруктових соків і розвитком раку виявлено не було. Негативний вплив чинить лише газована вода! Вчені пояснюють це так: у колі і подібних напоях міститься дуже багато цукру, через що в підшлунковій залозі збільшується вироблення інсуліну. Це і провокує рак. Крім того, любителі газованих напоїв зазвичай харчуються гірше за інших, і це теж може погано впливати на підшлункову залозу.

За даними Американського онкологічного співтовариства, щороку лише в Сполучених Штатах це захворювання діагностується у 43 тисяч осіб, а вмирають від недуги 35 тисяч американців на рік. Частенько хвороба розвивається дуже швидко і діагностується лише на пізніх стадіях, коли хірургічне втручання вже неможливе.

Нагадаємо, що рак підшлункової залози рідше вражає людей з першою групою крові. У порівнянні з ними на 32% частіше ставлять онкологічний діагноз власникам другої групи, на 51% - людям з четвертою групою, на 72% - з третьою.

Джерело: Освітній портал
Обговорити на форумі