друкувати


GM вкладе за п'ять років в Opel і Vauxhall 11 млрд євро

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-09 02:42:06
Американський автовиробник General Motors (GM) у найближчі п'ять років вкладе в автомобільні заводи Opel і Vauxhall 11 млрд євро, заявив у вівторок керівник європейського Opel і президент концерну General Motors Europe Нік Рейлі, представляючи у Франкфурті-на-Майні план реструктуризації автокомпаній.

"Ми збираємося інвестувати 11 млрд євро", - передає РІА "Новости" повідомлення Рейлі. Він повідомив, що план вже передано до міністерства економіки і технологій ФРН. Заходи, пропоновані в документі, переслідують дві першочергові цілі - зростання виробництва і одночасно зниження витрат.

План передбачає скорочення 8,3 тис. співробітників Opel в Європі, в тому числі 3,911 тис. людей в Німеччині. Одночасно GM говорить в документі про необхідність отримання фінансової державної допомоги.

Правління GM на початку листопада 2009 відмовилося від планів продажу Opel консорціуму Magna-Ощадбанк, незважаючи на всі досягнуті раніше домовленості і підписані документи. Керівництво GM заявляло, що ділова обстановка в Європі покращилася, і тепер концерн може справитися з кризою на підприємстві своїми силами.

Рейлі в тривалому переговорному процесі з урядом Німеччини і керівництвом федеральних земель виступав у якості головного представника GM, повідомляє Взгляд.

Обговорити на форумі