друкувати


Пиво зміцнює кістки

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-08 03:45:38
Вчені встановили, що вміст кремнію в біологічно засвоюваній формі в пиві настільки великий, що його вживання в помірних кількостях може бути сприятливе для здоров'я кісток, повідомляється в статті дослідників, опублікованій в журналі Journal of the Science of Food and Agriculture.

Автори публікації провели аналіз вмісту кремнію в різних сортах пива, внаслідок чого встановили, що найбільша кількість кремнію, порядка 56 міліграм, на літр міститься в сортах, приготованих з використанням ячменю і хмелю, тоді як безалкогольні сорти пива найменш збагачені кремнієм.

При цьому автори дослідження відзначають, що велика частина кремнію в пиві міститься у формі розчинної кремнієвої кислоти Н2SiO4, яка легко засвоюється організмом.

Згідно даним медичних досліджень, кремній важливий для розвитку кісткової системи організму і формування сполучних тканин. Автори дослідження вважають, що помірне вживання пива може навіть сприяти лікуванню остеопорозу - захворювання, при якому кістки мають малу масу і високу крихкість.

"Ми вивчили велику кількість сортів пива на предмет вмісту в них кремнію, виявили вплив, який надають на цей вміст вихідні інгредієнти, а також процес приготування напою. Найбільш багаті кремнієм сорти, приготовані з використанням ячменю і хмелю, тоді як пшеничні сорти містять менші кількості цього елементу", - прокоментував дослідження Чарльз Бемфорт (Charles Bamforth), провідний автор публікації з Каліфорнійського університету в Девісі (США).

Джерело: Освітній портал
Обговорити на форумі