друкувати


Блок Тимошенко вже заявив про готовність до переходу в опозицію

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-08 12:52:46
Блок Юлії Тимошенко готовий до переходу в опозицію, але порадив дочекатися остаточних результатів виборів президента.

Про це заявив один із лідерів БЮТ, віце-спікер Верховної ради Микола Томенко. "Ми готові діяти, як опозиція, і в інший спосіб готові діяти, але треба тільки дочекатися рішення ЦВК", - сказав він, повідомляє ТСН.

Томенко звернув увагу на те, що вперше за всю історію президентських перегонів новообраний глава держави був підтриманий меншістю голосів і меншою кількістю регіонів. Нагадаємо, Юлію Тимошенко підтримали, за попередніми даними, 16 областей України і Київ, а Віктора Януковича - 9 областей і Крим.

"Щодо правової легітимності, то її визначатиме ЦВК, але виникає питання щодо моральної та суспільної легітимності новообраного глави держави", - зазначив із цього приводу Томенко.

Він також поклав відповідальність за розрізнену діяльність гілок влади на президента Віктора Ющенка та Віктора Януковича.

На переконання Томенка, діючий президент системно працював на перемогу Януковича на виборах. "Треба віддати належне президенту - пропахав він серйозно на те, щоб поки що Віктор Янукович мав певний відрив. Тобто, такої активності я не пам'ятаю у президента за всі п'ять років президентської діяльності", - сказав він.

"Вдень і вночі працював він, звільняючи голів обласних адміністрацій", - додав Томенко.

Нагадаємо, за даними обробки 95,99% електронних протоколів дільничних виборчих комісій, Янукович посідає перше місце на виборах, маючи 48,29% голосів виборців. Тимошенко набрала 46,1% голосів.

Після результатів екзит-полів, які показали перемогу Януковича, Тимошенко заявляла, що про її поразку на виборах говорити зарано, адже було зафіксовано масштабні фальсифікації результатів голосування.

Обговорити на форумі