друкувати


Ю.Тимошенко: У схронах від Януковича нікому не вдасться сховатись

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-05 04:20:00
"Дорогі галичани! Захистіть 7 лютого Україну від Януковича. Захистіть від нього нашу правду, нашу віру, наше майбутнє", — такими словами почала свою розмову з представниками громадськості нашого краю в обласному музично-драматичному театрі ім. Івана Франка кандидат на пост президента України, а заодно глава уряду Юлія Тимошенко. Вона також закликала прикарпатців "об’єднатись перед загрозою втрати української державності. Поставити надійний заслін перед керованим із Кремля кримінально-олігархічним кланом "регіоналів" та його лідером Віктором Януковичем".

— Моєю мрією, — зазначила далі Юлія Володимирівна, — є не перемога однієї політичної сили над іншою, а об’єднання всіх національно-демократичних сил заради розбудови незалежної, сильної та демократичної України, здатної посісти гідне місце серед вільних народів Європи. інтриги, підкуп, зрада не є нашою політикою. Саме тому жоден мій компроміс із політичними силами, що сповідують ідеали свободи та демократії, не може бути надмірним. У будь-який момент, — підкреслила Ю. Тимошенко, — я готова зустрітись із чинним главою нашої держави В. Ющенком та узгодити з ним свої подальші кроки щодо зміцнення економічної та політичної незалежності України...

Говорила претендент на найвищу посаду в нашій державі і про те, що в разі перемоги на президентських виборах В.Януковича "очолювану ним кримінальну кліку, що довгі роки розкрадала наші національні багатства, неможливо буде усунути від влади".

— Дивує мене позиція деяких наших "штатних патріотів", оплачуваних штабами "регіоналів", — сказала далі Ю.Тимошенко. — Невже вони не розуміють простої істини — своїми закликами не йти на вибори або голосувати проти всіх вони відкривають навстіж двері до влади в Україні відвертим українофобам. Якщо раптом прийде Янукович, кажуть вони, то підемо у схрони і там боротимемось проти нього. У відповідь я їм кажу: у схронах від Януковича, як і від Москви, нікому не вдасться сховатись...

Завершила своє спілкування з іванофранківцями кандидат на пост президента України Юлія Тимошенко такими словами: "Якби у 2009 році я побачила людину, здатну реально протистояти Януковичу та його кліці, то заради єдності національно-демократичних сил дала б їй дорогу. Та, на превеликий жаль, такої людини я не побачила".

Автор: Роман ГЛАДИШ, Газета "Галичина"
Обговорити на форумі