друкувати


Порушень закону під час повторних виборів може бути більше

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-05 02:52:30
Голова Івано-Франківської обласної організації КВУ Юрій Лесюк прокоментував стан підготовки виборчих комісій до другого туру виборів Президента України дав короткий прогноз свого бачення перебігу повторного голосування.

З його слів, на сьогоднішній день усі окружні виборчі комісії сформовані, укомплектовані і працюють. Проблем з їх комплектуванням немає. В переважній більшості округів склад ОВК відсотків на 50 залишився попереднім. Тільки у 84-му виборчому окрузі склад комісії оновився більш, як на дві третини.

В даний час здійснюється передача бюлетенів дільничним виборчим комісіям. З формуванням і комплектуванням останніх також проблем не виникло. Щоправда в переважній більшості ДВК (крім 84-го виборчого округу) зберігається висока плинність кадрів комісій.

Говорячи про можливий перебіг голосування у другому турі, Ю.Лесюк не виключає суттєве збільшення таких порушень законодавства, як до голосування, подача заяв для голосування на дому від імені померлих осіб тощо, які в поодиноких випадках мали місце в першому турі і зокрема в м. Івано-Франківську. В зв’язку з цим, він закликав виборців та осіб, відповідальних за дотримання законності під час виборів рішуче реагувати на такі прояви у встановленому законом порядку.

Автор: Сергій БІЛИЙ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі