друкувати


Як пережили погодні зміни івано-франківські водогони?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-05 11:44:41
Настанням раптового потепління після кількатижневих морозів природно викликало в мешканцях Івано-Франківська побоювання щодо нормального функціонування в місті систем водопостачання і водовідведення.

Як пережили погодні зміни міські водогони?

Чи в змозі вони ефективно забезпечувати добробут громадян?

Адже, як то кажуть, без води і не туди, і не сюди. На щастя, як стверджує заступник директора КП "Водоекотехпром" Микола Калайда, поривів трубопроводів, пов’язаних з потеплінням, в місті не зафіксовано. Усі системи функціонують стабільно, у звичному режимі. Звісно, сильні морози не могли не позначитись на стані водопровідних мереж. Наразі тривають роботи з їх відновлення після замерзання. Зокрема, протягом минулого тижня аварійними бригадами комунального підприємства було розморожено 7 водопровідних вводів у підвальних приміщеннях будинків та замінено 6 засувок, що вийшли з ладу.

Одночасно, актуальною залишається проблема оновлення діючих водогонів. Адже в більшості своїй вони були прокладені ще за радянських часів і їх ресурс потроху вичерпується. Містом навіть поповзли чутки про їх цілковиту непридатність для використання. В свою чергу, такі чутки спростовують Водоекотехпромівці. Визнаючи наявність певних труднощів, як-от: недостатність фінансування, важкі погодні умови тощо, вони, тим не менш, по мірі можливості вирішують це питання шляхом поступової заміни трубопроводів. Ця функція покладена в комунальному підприємстві на спеціальну бригаду, працівники якої щорічно прокладають в середньому по десять кілометрів нових труб. Зі слів М.Калайди, це дуже високий показник по Україні, особливо якщо враховувати той факт, що усі роботи фінансуються власними силами, без допомоги з міського бюджету.

Автор: Сергій БІЛИЙ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі