друкувати


Бурульки – на особливий контроль

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-05 10:36:53
Холодні зими приносять свої небезпеки, які очікують на необережних мешканців не лише під ногами, але й над головою. Бурульки – недогляд комунальників, – окремі з яких сягають метра в довжину, з приходом потепління почали травмувати людей.

Так, днями бурулька, падаючи з даху, розбила шибку в одній з квартир обласного центру, завдавши різану травму руки господині помешкання, яка саме перебувала біля вікна. Як стверджують медики, бурульки можуть завдати перехожим значно серйозніших травмувань, таких як струс мозку, а то і заподіяти смерть людини.

В зв’язку з цим, керуючий справами Івано-Франківського міськвиконкому Андрій Лис наголосив, що управлінню надзвичайних ситуацій та службі оперативного реагування потрібно взяти ситуацію з бурульками на постійний контроль. Щоправда засобів і можливостей для цього замало. Зі слів начальника УЖКГ Петра Косюка, сьогодні комунальники переважно вдаються до огородження небезпечних місць. "Там де є можливість дістати тичкою, десь збити - то ми це робимо. Де немає можливості – обгороджуємо або шнурок просто натягуємо, на якому червоні ганчірки прив’язуємо", – каже головний комунальник міста. Звісно ж збити усі бурульки не вдається. Для цього потрібні спеціальні пересувні вишки. Такий пристрій у розпорядженні міськвиконкому є тільки один. Подекуди на допомогу приходять колеги з "Міськсвітла", які, розуміючи небезпеку "крижаних бомб", періодично надають для боротьби з ними наявні у них іще дві вишки.

Автор: Сергій БІЛИЙ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі