друкувати


У кожному відділенні "Укрпошти" будуть продавати ліки

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-04 02:40:40
Кабінет міністрів України на засіданні в середу ухвалив рішення про створення мережі державних аптек на базі "Укрпошти", повідомив журналістам перший заступник міністра транспорту і зв'язку Василь Шевченко.

"Планується, що медикаменти будуть реалізовуватися в кожному відділенні "Укрпошти", - сказав він, повідомляє Газета.ua.

У той же час міністр відзначив, що деталі цієї постанови ще будуть допрацьовуватися.

Одним зі складних організаційних моментів створення такої мережі держаптек міністр назвав необхідність врегулювання питання про отримання відповідних ліцензій.

Як повідомлялося, проект відповідної постанови був поданий в Кабмін Мінтрансзв'язку і Міністерством охорони здоров'я наприкінці 2009 року. Для цієї мети передбачалося збільшити статутний капітал "Укрпошти" в 2010 році на 150 млн грн за рахунок державного бюджету.

Міністерства пропонували дозволити закупівлю товарів робіт та послуг, необхідних для функціонування мережі таких аптек, без тендерних процедур в одного постачальника без погодження з Міністерством економіки.

У той час проект постанови не був схвалений комітетом з питань регуляторної політики та підприємництва.

У своєму листі комітет вказував на неприпустимість створення окремих ліцензійних умов для державної мережі аптек, а також на нерівні умови для суб'єктів господарювання, що створюються пунктом про закупівлю товарів у одного постачальника.

Обговорити на форумі