друкувати


Polska The Times: Україна вже не буде помаранчевою

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-03 05:14:14
Рівень демагогії в Україні за чотири дні до другого туру президентських виборів небезпечно сягає меж абсурду, - пише польська газета "Polska The Times".

Редактор відділу "Світ" Лукаш Слапек наголошує, що політична дискусія над Дніпром нагадує бійку дітей в пісочниці. У той час, коли Юлія Тимошенко вірить у нікчемну змову олігархів підняти ціни на цукор і рослинну олію, Віктор Янукович рубає наосліп, лякаючи "кораблями з грузинами, які пливуть до Києва з метою провести під час виборів побоїще з фільмів Квентіна Тарантіно". Лідер Партії регіонів також, користуючись нагодою, відзначив, що "так звані спостерігачі з Польщі" також візьмуть участь у "брутальній руйнації процесу демократичного обрання президента України".

Видання підкреслює: Віктор Янукович тепер має чудову можливість помститися Польщі, яка поруч з іншими кількома державами, підтримала Помаранчеву революцію, і тим самим посприяла не лише поразці Віктора Януковича, а й приниженню його та його поплічників у Кремлі.

Публіцист зазначає, що "ситуація, відома полякам як українсько-українська війна, не має шансів на покращення". Хто б не прийшов до влади у Києві, він скоріше за все буде орієнтуватися на Москву. Варшава отримає дуже складного партнера до переговорів, а Україна змінить свій колір з "вицвілого помаранчевого" на "біло-синьо-червоний". Про це пише газета "Polska The Times".

Джерело: Польське радіо
Обговорити на форумі